LG периодично обявяват конкурси за авангарден дизайн - и понякога от тях произлизат наистина интересни творения; устройството тук на име LG Traveler е победител именно в такъв конкурс - и макар да изглежда не твърде използваемо от крайни потребители, съдържа доста оригинални идеи. Форм-факторът също е особен - телефонът е със сензорен дисплей и изтегляем нагоре корпус (подобно на Nokia 8800 и 8910).

Дизайнерът Андрю Жен не ни споделя особени подробности за техническите характеристики на Traveler - очевидно замисълът му е да акцентира по-скоро върху агресивния ръбест вид на корпуса, който да го кара да бие на очи (плюс гумени вставки, които да предотвратяват плъзгането в ръката).

Поредният оригинален ход на автора на устройството е в долната част на корпуса да е скрито истинско USB флашче, което да е част от телефона и вероятно да служи като сменяема памет. Върху горния ръб на телефона пък е предвиден LED дисплей, чрез който можете да видите кой ви се обажда, дори ако телефонът е прибран например в джоба на ризата.

Атрактивeн и определено интересeн концепт с твърде скромни перспективи за реализация - ъгловатите форми не предразполагат към особено удобство на работа, не-правоъгълният дизайн пък прави дисплея по-тесен в някои свои части. Но пък подобно устройство би било съвсем на мястото си като аксесоар в фантастичен филм, нали?