Столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е изпратил до Еврокомисията запис от срещата си с българите в Чикаго миналата седмица, на която обяви, че "материалът, който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям". В САЩ Борисов каза, че в основата на населението в момента са 1 милион цигани, 700 000-800 000 турци и 2,5 милиона пенсионери. При завръщането си в България късно снощи, Борисов заяви, че думите му са предадени манипулативно и че тази манипулация е била подготвена от БСП и ДПС.

Ето какво още каза столичния кмет Борисов пред БНТ 1:

„Аз не съм на нивото на Станишев да тичам да обяснявам в ЕНП, че някой е казал нещо, което не е казал. И после – хайде да видим БСП с какво ще отидат и ще информират Европейската комисия, че съм казал. Аз съм направил превод, пратил съм интернет записа и ще чакам, за да видя ако не го направят те аз ще ги сезирам за клевета, манипулация и не европейско поведение на техните социалисти, да видя те какво ще кажат.

Шегувам се, защото тези нещастни хора, бих ги нарекъл, месеци наред ви уверяваха вас, че аз ходя до Брюксел да клеветя Станишев. Сега какво се оказа – тъй като малки деца тичат при моите началници в Брюксел да се оплачат, че видиш ли Борисов ни бие, и ни се кара, и ни тормози и ни манипулира. Забавлявайте се с тях като вкарвате генетичен материал от Дания за инвитро. Кое е различно?

Хората от какво стават – от генетичен материал. А след това стават електорат, който бива използван от БСП по тоя безобразен начин. По-бедни, по-износени, по-нещастни пенсионери са благодарение на Станишев и компания. Не са от мен – аз не давам заплатите и пенсиите. По-беден, по-необразован от електората на ДПС от българските мюсюлмани има ли?”.