Зимното попълнение на Реал Мадрид  Клаас Ян Хунтелаар, който вече съобщи, че иска да напусне "Сантяго Бернабеу", се разписа за Холандия при равенството 1:1 с Тунис в приятелска среща, играна в Рад. Бившият голмайстор на Аякс откри резултата за "оранжевите" в 61-ата минута, но само шест минути по-късно домакините изравниха чрез Саихи.

Двата отбора започнаха мача с намерение да атакуват. Най-близо до откриване на резултата бе Робин ван Перси. Попадение на Хейтинга след половин час игра бе отменено поради засада. Африканският тим играеше доста грубо срещу техничните футболисти на гостите, но съдията не се намесваше в повечето случай. Джони Хейтинга обаче можеше да бъде изгонен малко преди почивката, когато удари с лакът съперник, но реферът не го видя.

В 61-ата минута Хунтелар откри резултата след грешка в защитата на Тунис. Груба грешка на вратаря на "оранжевите" Маартен Стекеленбург в 67-ата минута обаче доведе до изравняване. Звездата на Монпелие Саихи стреля от около 33 метра, топката отиваше право в ръцете на Стекеленбург, но той по странен начин реши да се хвърли встрани. Малко по-късно Робер пропусна да се разпише след отличен пробив на Райън Бабел, а след това Ван дер Ваарт отправи отличен удар, но вратарят на домакините спаси.

ТУНИС - ХОЛАНДИЯ 1:1
0:1 Хунтелаар 61
1:1 Саихи 65