New Heroes Den Bosh  - това е пълното име на съперника на Балкан във втория квалификационен кръг в турнира за Купата на ФИБА Европа. Той се нарича така от 2016 година.


През изминалия сезон в първенството на холандската Ередивизие тимът от град Ден Бош завърши на четвърто място. На четвъртфиналите бе отстранен от Ротердам с 2-1 победи.


Само преди 3 години Ден Бош бе шампион на Холандия. От създаването му през 1993 година, с изключение на миналия сезон, е постоянен участник в европейските клубни турнири. Миналия сезон взе участие в турнира за Купата на ФИБА Европа. В сезон 2015-2016 завърши на трето място в група Д с 2 победи и 4 загуби.


Треньор на отбора е хърватинът Силвано Поропат, който това лято бе един от треньорите на летен камп в Лас Вегас. За новия сезон клубът привлече няколко играчи. Това са Джонатан Уилиямс от САЩ - крило, 198 см, 28 г., дошъл от Хамбург; игралият за последно в МЗТ Скопие холандец с английски паспорт Девон ван Оострум - 190 см, 25 г.,  и още трима холандци. От миналата година остава основният гард - американецът Кешъм Шерил - 175 см, 23 г.


Цветовете на екипите са червено и бяло. Домакинските си мачове играе в Мааспорт спортцентър, която е за 2400 зрители.