В неделя се подновява баскетболният шампионат на "А" група. В тази втора фаза отборите ще изиграят още по един мач помежду си, но вече при разменени домакинства.

В първия пролетен кръг "Балкан" ще бъде домакин на бургаския "Черноморец".  Бургазлии бяха единственият тим, който затрудни нашите през есента. В първата си среща като гости "зелените" едва се спасиха от загуба, като успяха да победят само с 2 точки разлика - 77-75.

Очаква се и втората среща между двата отбора да бъде интересна. Те единствени от втора дивизия отстраниха чрез игра своите съперници от НБЛ в първия кръг на турнира за Купата на България. Третият- Видабаскет, отиде напред заради отказването на ЦСКА. Срещите-реванш на "Балкан" и "Черноморец", съответно срещу "Ямбол" и "Сливен", бяха в един и същи ден в ямболската зала "Диана". Преди "Балкан" да удържи атаката на домакините и да отстъпи само с 3 точки разлика - 70-67, черноморци за втори път се наложиха над "Сливен", след като бяха победили и в първата среща в Бургас.

В състава на гостите е вечният Минчо Алексов, който дори на 39 години е основен център, и няколко добри млади състезатели, водени от опитния треньор Димо Костов.За "Балкан" ще играят привлечените през зимния трансферен период Данчо Бозов, Никола Трайков и Боян Тенев.

Мачът Балкан - Черноморец е в неделя, 15 февруари от 18.00 часа в Ботевград.