Андрей Иванов: Взеха ни повече борби в нападение, изпуснахме няколко лейъпа. 82 точки са прекалено много, трябваше да ги лимитираме най-много до 75, но не можахме. В последните две минути направихме грешки, които ни костваха загубата, включително и отсъдени 5 секунди при вкарване на топката.  В следващия мач трябва да издържим, ако искаме да запазим шансове за финал.


 Георги Герганов: Накрая темпото спадна и мисля, че последните две минути съперниците не можаха да вкарат кош. Серията продължава,  естествено, че имаме сили и смятам, че във всеки следващ мач ще показваме по-добра игра. Благодаря изключително много на публиката и очакваме още по-голяма подкрепа.


Васил Христов, треньор на Балкан:


Ключовото беше колективът, енергията, с която играехме, и че всички момчета имаха сериозен принос на терена. Имаше ключови включвания на много от играчите, младите не се уплашиха, взеха инициативата и поеха отговорност. Всички момчета се раздадоха и това беше най-важното за мен.


 Говорихме си в съблекалнята, че все пак това е специален ден за клуба. Ние сме представители на този клуб и искаме да се преборим и да постигнем такъв успех какъвто хората преди нас, преди 50 години.


 Плейофи са, така че дали сме изтощени или не, това е еднакво за всички. Ние нямаме право да се оправдаваме с умората. Каквато е при нас, такава е и при Черноморец. Хвърляме се на терена и се раздаваме на максимум. Като нямаме сили, правим смяна и влиза друг човек. Това е нашият отбор.


 Искам да благодаря на публиката за страхотната подкрепа и да ги призова да напълним още повече залата в сряда. Ще имаме нужда от нея, те са винаги нашият шести играч и са зад нас, така че им благодаря.


 Васил Евтимов, треньор на Черноморец: Не успяхме да спечелим заради това, че имаме три много ключови грешки в края на мача. Правим грешка на таймаут. Правим пет секунди. Стреляме от наказателната линия 8/18. Няма как да биеш, когато стреляш 44%. Губим борбата, един от техните играчи ни вкарва 30 точки.


Не изпълняваме това, което аз искам да изпълняваме. Всеки си мисли, че може да прави това, което си иска, но това няма как да стане. Вдругиден или ще е последният мач, или ще върнем серията в Бургас. Днес не ми хареса как подходихме към мача. Загубихме борбата, не се борехме. Не са много играчите, които са ни вкарали 30 точки тази година. Избрахме много неподходящ момент за това. Силно се надявам да се съживим.


Сега ще кажа на контузените който иска и може, да се съблече и да помогне на съотборниците си. Болежки, молежки - или играеш, или не. Който няма желание, ще гледа мача отстрани. Трима са контузените - Христо Захариев, Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе. Те сами ще преценят дали искат да помогнат на отбора. Ние сме с гърбовете до стената. Няма какво да губим. Или печелим този мач, или сезонът свършва