В ОУ “Васил Левски” се проведе първото Общо събрание на учреденото училищно настоятелство “Бъдеще”. На него присъстваха учредители, родители на деца от всяка една паралелка, ръководството на училището, педагози.  Общото събрание протече по предварително обявен дневе ред: информация за състоянието на ОУ “Васил Левски”; информация за дейности на педогогическия състав в периода 2004 – 2009 год.; приемане на основни насоки и програма за дейността на Настоятелството за тази година.

Основните теми предизвикаха задълбочена дискусия, която доведе до конкретни предложения, свързани с приема на учениците, обновяването на материалната база и други. Те ще бъдат представени на вниманието на кмета на общината и на Постоянната комисия по образование в ОбС.

На Общото събрание бе взето решение и за изработване на рекламна стратегия на учебното заведение. Ръководството на настоятелство “Бъдеще” изрази готовността си да работи по проекти за осигуряване на средства за училищни и извънкласни дейности. Първият проект вече е внесен за оценяване – съобщи Цонка Иванова – председател на Настоятелството.

В края на събранието директорът на ОУ “Васил Левски” връчи индивидуални покани на настоятелите за патронния празник на училището, който ще се състои на 18 февруари.