LG Electronics представи  на Международното изложение за мобилни технологии LG ARENA (LG-KM900).

LG ARENA е напълно оборудван мултимедиен телефон, който предлага подобрено аудио и видео изживяване, благодарение на новия интуитивен интерфейс на LG 3D S-Class User Interface (UI).

ARENA е снабден с всички последни мултимедийни функции и с изцяло нов потребителски интерфейс 3D UI от следващо поколение.

ARENA е първият и засега единствен мултимедиен телефон на пазара, който използва Dolby Mobile от Dolby Laboratories, Inc. (NYSE: DLB) и предлага безупречен съраунд саунд за видео файлове, подобрявайки звука на музикалните файлове.

"Това, което прави ARENA наистина специален, е неговият интуитивен интерфейс 3D S-Class UI, който няма нищо общо с нищо, което се е появявало досега на пазара" , сподели Скот Ан, президент и CEO на LG Electronics Mobile Communications Company.

Интуитивният интерфейс 3D S-Class UI прави своя дебют с ARENA, но той ще бъде включен и в други примиум модели на LG, които ще се появят на пазара по-късно тази година.

Интуитивното и живо сензорно 3D меню премахва досадното лутане из личните контакти и мултимедийните файлове, което е перфектна и удобна опция за всички, които не харесват традиционното аналогово изживяване.

Reel Scrolling показва менютата като на филмова лента, предлага икони за всеки избор, които са лесноразбираеми без нужда от допълнително обяснение. Драгването/придвижването на пръста по 3D лентите на  интерфейса S-Class UI позволява да потребителите да скролват през опциите за забавление.

Интерфейсът на ARENA S-Class UI бе проектиран от самото начало да даде преимущество на сензорните екрани и да елиминира ненужните менюта и стъпки. Създадени също за по-бърз достъп са и Elastic Lists, които улесняват броузването на контакти и друга съхранена информация.

Бързи, но все пак плавни, 3D преходи между менюта са възможни чрез перфектното пасване на LG S-Class UI и мощния AMD процесор.

Цветни графики придават на ARENA усещане за динамика и забавление, несравними с нито един друг телефон. Динамичните графики на ARENA са особено видими в Floating Image Gallery на телефона

Функциите Tactile Analogue Alarm Clock и Radio Tuner изпреварват с още една стъпка, като правят възможно настройването на аналоговия часовник чрез докосване на стрелките или избиране на час върху виртуален циферблат на екрана.

Интерфейсът S-Class UI е перфектният 3D вход за потапяне в невероятната мултимедийна среда на ARENA, която включва дълбоко аудио звучене и видео с изключителна яснота на картината за перфектното преносимо забавление и преживяване.

ARENA е първият телефон на пазара с Dolby Mobile съраунд саунд. Тази технология се грижи за мощността на саунда на филмите и видео файлове и предлага богат и плътен звук за музикални файлове. Телефонът предлага настройки за всички жанрове и лични предпочитания.

Вграден FM предавател позволява ARENA да свири музика чрез wireless през стереото в колата или в дома.

3-инчовият напълно сензорен екран на LG ARENA има невероятна WVGA резолюция, която е 4 пъти по-ярка/ясна от QVGA. Това прави ARENA телефонът с най-чист LCD екран на пазара и практически той е идеален да гледане на DVD филми с формат DivX или Xvid.

D1 записващи възможности правят видео с DVD-резолюция, което изглежда страхотно, дори когато се гледа на голям екран. За още по-голямо забавление, ARENA може да записва 120 кадъра в секунда на забавен кадър, за да улови всеки детайл.

ARENA може да побере стотици файлове музика и филми на своите 40 GB памет: 8GB вътрешна памет и микро SD слот. Мощната батерия издържа 30 часа слушане на MP3 файлове и  300 часа в режим на готовност.

5-MP камера надвишава способностите на много други телефони, с хай-енд характеристики и невероятно качество на картината сравними с това на професионалните камери.

Аудио и видео файлове както и снимки могат лесно да бъдат споделяни в социалните сайтове благодарение на 3G HSDPA 7.2 мрежи и Wi-Fi.
Телефонът също така поддържа Google Mobile Service, което включва Google search, Google Maps, Gmail, YouTube и Google Blogs.

GPS и geo-tagging също са възможни. Сензорните възможности на ARENA подобряват и сърфирането в web пространството.

Всички тези хай-енд функции се побират в гладкото и изящно метално тяло на ARENA: 105.9 x 55.3 x 11.95 мм.
Закаленото стъкло върху сензорния екран осигурява дълготрайна здравина и прави телефона да изглежда изискан и гладък. ARENA ще бъде наличен в сребристо и черно.

След официалното представяне на Международния конгрес за мобилни технологии, ARENA ще бъде наличен първо на европейския пазар през месец март.