Втората национална младежка среща  "Епизод 2: Запознай ме с вашите приоритети" събра в Зала 1 на НДК младежи от 28 области на страната. От Ботевград, Правец и Етрополе присъстваха около 100 млади социалсти, а 30 от тях се включиха като доброволци в кампанията.
Дискусията в НДК бе посветена основно на плана на кабинета Станишев за икономическа стабилност и напредък през 2009 г., който получи младежкото название "План BG 09". Всеки участник получи този документ под формата на комикс. Главен герой в него е самият Сергей Станишев, а под формата на рисувани картинки се обясняват действията, които БСП смята да предприеме за защита от кризата.

На срещата стартира официална кампания на БСП за определянето на основните приоритети на страната. С помощта на анкетни листове ще бъде осъществено най-голямото допитване до гражданите на България. Приоритетите, които се обсъждаха от младежите и които са част от анкетата на младежкото БСП, са обособени в 7 направления. Това са борбата с корупцията и мутрите, активна здравна и социална защита, инвестиции в образование, наука и култура, модерни пътища и инфраструктура, подкрепа за българското земеделие, повече защита за природата и други. На сайта www.planbg09.com всеки може да гласува за един от посочените приоритети, за който смята, че трябва да е водещ в политиката на страната. Резултатите от гласуването ще бъдат ясни на 22 март. В момента на сайта www.planbg09.com най-много гласове, близо 25 на сто, е събрал приоритетът "инвестиции в образование и наука", следван от бобрата срещу мутрите и корупцията с 22%.

Премиерът Сергей Станишев изрази мнение, че един от приоритетите на икономическия план на правителството е запазването на финансовата стабилност. И тази година ще се осигури финансовата стабилност на българските банки, защото това е кръвта на икономиката и публичния сектор.

Депутатът Кирил  Добрев прогнозира, че идващите избори ще са тежки за страната, но в крайна сметка изборът ще е между интелекта и мускула. Той увери младите, че ако БСП запретне ръкави и си свърши добре работата, партията скоро няма да остане в опозиция, съобщи Николинка Цолова, коориднатор ма младежката кампания "Епизоди" за Софийска област.