Отборите на Динамо (Киев) и Валенсия не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в първа среща от 1/16-финалите на турнира за Купата на УЕФА. Ценното попадение за испанците реализира халфът Давид Силва в 9-ата минута, а за домакините се разписа Кравченко в 62-ата. Украинците обаче играха 25 минути с човек по-малко, след като три минути след изравнителното попадение голмайсторът Артьом Милевски си изпроси глупав втори жълт картон и бе изгонен.

Двубоят на "Лобановски" започна с лек домакински натиск, като пропуски пред вратата на Сезар направиха Ерьоменко и Кравец. В 9-ата минута обаче при първата си опасна контраатака "прилепите" откриха резултата чрез Давид Силва, който от два метра засече остро центриране в наказателното поле на Богуш.

 След почивката футболистите на Динамо опитаха да се върнат в мача и в 62-ата минута натискът им даде резултат. След изпълнение на пряк свободен удар от страна на Милевски топката рикошира в Кравченко и влетя в мрежата на Сезар. Само три минути по-късно обаче положението за домакините стана по-тежко, тъй като Милевски получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена.

 При така създалата се ситуация наставникът на Валенсия Унай Емери вкара в игра звездите си Давид Вийя и Хоакин в търсене на победно попадение, но то така и не падна.