Окръжният съд в Стара Загора даде ход на делото, с което водещият на "Сблъсък" Иван Христов обжалва наложената му от Районния съд присъда. На 16 декември миналата година Христов беше признат за виновен по обвинение за шофиране с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Районният съд осъди телевизионния водещ на седем месеца "лишаване от свобода" условно с три години изпитателен срок.

Окръжният съд днес назначи съдебно-химическа експертиза, която да установи дали транспортирането на кръвната проба без хладилна чанта я прави негодна. Пробата е взета на 4-ти август, а е транспортирана на 6-ти. За да бъде точна експертизата трябва да се направи справка от метеорологичната служба колко градуса е била температурата по време на транспортирането.

В края на лятото миналата година телевизионният водещ Иван Христов се блъсна в камион на Старозагорската фирма "Нелсен чистота". Тогава дрегерът отчете 2,35 промила алкохол в кръвта му, а медико-химическата експертиза ги свали до 1,54. Инцидентът в Стара Загора стана няколко месеца, след като Христов се яви като лице на кампанията "Не карам пил".

Следващото съдебно заседание е насрочено за 18 март.