Всеки иска по-добър секс. Понякога обаче животът застава на пътя на либидото. Плановете за страстни преживявания често пропадат заради един напрегнат ден и невъзможен график със задачи. Ето обаче един списък с растения, чийто екстракт може да възроди желанието за интимни ласки.

Понякога, дори да се заемете със секс-занимания, може да почувствате, че не сте напълно отдадена. Какво да направите ли? Тайната може би е в (не)умението да релаксираме, смятат специалисти. За да се насладите истински на секса, трябва да се подготвите за него психически. Това не означава просто да намалите осветлението и да пуснете лека музика. За да влезете в наистина подходящо настроение за секс, трябва да настроите сетивата си, като започнете от усещането за мирис.

Ароматичните масла не само ще ви отпуснат, но и ще спомогнат за еротичната ви нагласа. Ето и кои са най-чувствените ухания:

1. Здравец

Въпреки че родината му е Африка, здравецът е толкова популярен у нас, че се е превърнал в един от традиционните ни символи. Това обаче, което вероятно не знаете за него е, че стимулира надбъбречната енергия - скритата зад либидото сила. Здравецът възражда усещанията и намалява стреса - перфектно начало за сексуални планове.

2. Жасмин

Богато и екзотично, маслото от жасмин спомага да се създаде чувствено усещане за буйна южна кръв и климат. Открит във Франция, Египет и Индия, жасминът излъчва страст, чувствено ухание, изключително подходящо за еротични масажи.

3. Грейпфрут

Маслото от грейпфрут събужда усещанията и енергизира с освежаващия си, цитрусов аромат.

4. Кардамон

Пикантните нюанси в тази индийска подправка стимулират енергията и помагат да се преодолее умората и депресията, като същевременно цветните тонове в аромата ще ви накарат да се чувствате изключително привлекателна.

5. Карамфил

Този, произхождащ от Азия, афродизиак е способен да ви накара да мислите за любов само при едно вдишване на топлия му, плодово-сладък аромат.

Разбира се, не всеки би сметнал здравеца за възбуждащ или грейпфрута за енергизиращ. Това, което единия смята за неустоимо, може да докара другия до прилошаване. За да избегнете това, направете проба. Капнете малко масло от вътрешната страна на китката си или зад ушите и му дайте няколко минути да "поеме".

Ако и двамата с партньора ви харесате определен аромат, опитайте някое от следните предложения:

- Добавете няколко капки при изплакване на спалното бельо;

- Добавете няколко капки към лосион за тяло, който е без мирис;

- Разпръскайте аромата в спалнята си с вапоризатор, в който сме смесили вода с няколко капки от маслото;

- И разбира се, ако разполагате с вана, капнете няколко капки във водата и споделете преживяването от обща баня с любимия.