Евроинс Черно море отпадна по възможно най-драматичния и болезнен начин от Балканската лига, след като отстъпи пред Фершпед Работнички с 61:81 в ¼-финалния мач-реванш в Скопие. Моряците отидоха в Македония с победа с 16 точки разлика в първия двубой от преди седмица във Варна (78:62), но това не помогна на отбора да продължи напред.

Четири минути преди сирената в "Градски парк" българският тим губеше само с 10 точки в резултата и стоеше стабилно на терена, без каквато и да е индикация, че ще позволи да бъде пометен от играчите на Марин Докузовски в самия край на сблъсъка.

Отпадането на Черно море е удар най-вече по президента Асен Христов, който освен, че издържа клуба в последните два сезона се явява генерален спонсор на първото издание на надпреварата, която носи името Еврохолд Балканска лига. Голямата мечта на бизнесмена от застрахователната компания, който преди да се насочи към инвестции в баскетбола в морската столица ги влагаше в Спартак МВР Евроинс, бе да види варненци в четворката. Христов дори бе кандидат да организира Файнъл Фор на турнира в България, за да бъде по-лесно на отбора да се пребори за трофея.