Старши треньорът на „Евроинс-Черно море“ Даниел Димитров очаква сурова битка на терена в утрешния мач от третия кръг на Балканската баскетболна лига срещу „Рилски спортист“ в Самоков. Варненци имат победа и загуба в турнира, а за последно паднаха и от „Ямбол“ за българското първенство.

„Очаквам по-добра ига в сравнение с мача, който загубихме в Самоков за шампионата. Трябва да спрем бързата им атака, да играем добре в защита един срещу един и да се справим в подкошието с тяхната борба в нападение. Вече сме забравили загубите от „Газ-Метан“ и от „Ямбол“, надявам се да сме си извадили поуки. На чужд терен паднахме в три мача, но ги загубихме за малки моменти, в които съперникът ни надиграваше. Иска ми се да сме малко по-постоянни в изявите си, което е трудно за момента. Непостоянството е присъщо за младостта и трябва да сме по-търпеливи към играчите ни“, заяви за „Народно дело“ Димитров.

В Самоков варненци ги очаква препълнена зала, а за домакините мачът ще е втори в Лигата след поражението от „Работнички“ в Скопие в първия кръг. „Скиорите“ отложиха втория си двубой от балканския турнир срещу „Металац“ (Валево) за следващата сряда.

В състава на варненци болен е Николай Колев, който няма да може да играе пълноценно, но има сили да помогне на съотборниците си.

Младият треньор на „моряците“ заяви, че е наясно с играта на „Рилски спортист“, тъй като до този момент в подготовката и първенството са ги срещали три пъти. „Те започнаха най-рано тренировки и затова при тях се забелязва страхотно сработване. Плюс за нас е, че съдиите ще са от Гърция и няма да се подведат от оплакванията на „Рилецо“ след мача с „Балкан“ (Ботевград)“, завърши Даниел Димитров.