Две деца от Благоевград са били транспортирани в събота в „Пирогов”, след като са пострадали при падане, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

Първо е било докарано 3-годишно момиченце, което е паднало от три метра височина на ул. „Околчица” в Благоевград. То е със счупен череп и контузия на мозъка, настанено е за лечение в Детска неврохирургия.

По-късно в Детската травматология на „Пирогов е ” е постъпило 14-годишно момчето, което е със счупени гръбначни прешлени. Паднало е от шест метра височина в двора на благоевградско училище.

При други инциденти двама мъже, намушкани с нож и двама, пострадали при побой тази нощ, също са потърсили помощ в „Пирогов”.

След побой, със сътресение на мозъка е прието 14-годишно. То е пострадало при побои от непознати на спирката на автобус 309 в района на метростанция „Сливница”. Малко  след полунощ, със счупени ребра и опасност за живота, е бил настанен за лечение 53-годишен мъж. Той е пострадал е в района на 117 столично училище.

По-късно с частен превоз е бил докаран 25-годишен мъж, прободен с нож в гърдите и хълбока. При последният инцидент е потърсил помощ 17-годишен младеж от село Храбърско. Той е с прорезна рана на лявата ръка. По първоначални данни е пострадал в кафене в селото.