Онлайн магазинът Amazon стартира услуга, която превръща iPhone в четец на книги, предназначени за популярното устройство Kindle.

Едноименната програма Kindle за iPhone се отличава с опростен интерфейс, като позволява четене на стотици хиляди книги, достъпни в специализирания магазин amazon.com/kindlestore.

Потребителите могат да свалят книгите както директно на смартфона на Apple, така иот уеб браузъра на компютри Mac или PC, като след това ги прехвърлят към iPhone/iPod touch чрез безжична връзка.

Първите раздели на книгите са достъпни за четене безплатно, с цел запознаване със съдържанието преди покупка.

Приложението Kindle за iPhone позволява на потребителите да променят шрифта, да използват анотации и да синхронизират книгите с устройството за четене Kindle. Самата програма е достъпна за сваляне безплатно от магазина AppStore.

Kindle е най-популярното устройствоза четене на е-книги.То използва технология на електронни мастила, а успехът му всъщност е успех на услугата, която Amazon предлага.

Четецът е изпълнен в 0,36-инчов корпус и предоставя 2 GB памет. Екранът поддържа 16 степени на сивия цвят.  Батерията осигурява две седмици автономна работа при изключена безжична връзка и 4-5 дни при включена. Цената на устройството е $359.