След края на успешните инициативи за изпращане на рисунки на тема „ Всичко ще бъде наред“ и вълшебната „Кутия за мечти и желания“, която събра най-съкровените копнежи на деца и възрастни за живота след covid-19, Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти продължават кампанията си „Заедно за едно по-добро УТРО“ с ново положително предизвикателство.


По повод Световния ден на книгата Литературен клуб-читалня "Малкият принц" и Център за млади таланти призовават всички да споделят коя е книгата, която им е дарила надежда и оптимизъм по време на пандемията. 


 „Съзнаваме огромното значение на книгите в живота на човечеството, особено в трудни моменти като тези на световна пандемия. Знаем, че книгите не само са верен приятел, но и успяват да вдъхнат смелост, вяра и оптимизъм. С поредната си инициатива искаме не само да дарим надежда чрез литературата, но и отново да стимулираме четенето...без което не можем“, споделя Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.


Организаторите канят всички без ограничение във възрастта да се включат като изпратят тяхна снимка с книгата, която им е повлияла положително през времето на извънредно положение, на лично съобщение до фейсбук страницата на Център за млади таланти, гр. Бургас: https://www.facebook.com/talantbgkids/ или като прикачен файл на info@forbgkids.org не по-късно от 11.05.2020 г.


„Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо.“


Гьоте