Информацията, която сега се поднася, е замерена към 18 ч., с 85% изпълнение на извадката на данни. Средна активност за кмет на София е 30%, а за общински съветници - 28.4%.

Във Варна - 37.4%, а за листа - 35.4%.

В морския град Бургас - 41.7% за кмет, а за общински съветници - 40.4%.

Активността за Велико Търново - за кмет 36.5%, а за общински съветници 34.8%.

Активността на гласуване в Сливен за кмет са гласували 38% от имащите право, а за общински съветници 36.4%. Това каза Лидия Йорданова, директор на НЦИОМ за БНР, предава агенция Фокус.

По думите й резултатите конкретно гласят, че за София на първо място е Бойко Борисов с 51%, а на второ е Мартин Заимов, на трето - Бриго Аспарухов, а на четвърто Слави Бинев.

Разликите в София са много малки, поясни Йорданова.

"Резултатът на водещия Бойко Борисов е такъв, че е трудно да се каже дали той минава на първи тур или не", допълни още тя. "Що се отнася до общинските съветници - с 45.3% води ГЕРБ, 18.1% Алианс за София, 15% - БСП, 5% - "Атака".

Във Варна за сега 51% от гласовете на гласоподавателите печели Кирил Йорданов, на второ място е Веселин Марешки, и на трето място - Димо Гяуров. Разликата между втория и третия е много малка, поясни Лидия Йорданова. "Що се отнася до общинските съветници - ГЕРБ - 13.5%, БСП - 12.3%, "Ред, законност и справедливост" - 8.5%", добави тя.

"В Бургас - 45% от гласовете на избирателите са за Димитър Николов, ГЕРБ, на второ място е Валери Симеонов от "Атака", заяви директорът на НЦИОМ.

"В Сливен с 37% засега първи е Йордан Лечков", добави Лидия Йорданова.