Мануела Горсова се прибра в дома си във Велико Търново 18 месеца след катастрофата, предизвикана от световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. Тежкото състояние на момичето наложи лечение в израелска клиника. Преди седмица Мануела бе транспортирана в България и настанена във Военномедицинска академия.

Около 12,30 часа на обяд реаномобил на ВМА спря пред кооперацията, в която живее момичето. В линейката са пътували и родителите й. Бащата Красимир Горсов я изнесе на ръце до апартамента им на третия етаж.

Придружаващият я лекар от ВМА д-р Миланов съобщи, че Мануела е понесла добре пътуването от София, но отказа коментар за състоянието й.

От този момент дъщеря ми ще бъде под грижите на лекарите от великотърновската болница, информира Горсов. От лечебното заведение са предоставили необходимата апаратура, която да следи състоянието на момичето постоянно.

Бизнесменът Петър Христов, който се грижи за възстановяването на Мануела от самото начало, е закупил специално легло на стойност над 7000 долара. Той е осигурил и рехабилитатор, който ежедневно ще идва при Мануела.

Лечението да продължи при домашни условия бе препоръчано от израелските лекари от клиниката в Тел Авив, където момичето престоя няколко месеца. Мануела вече стои права с помощта на майка си и специални шини. Тя почти е възстановила теглото си отпреди катастрофата и в момента тежи 46 килограма.