В понеделник започва поредното издание на риалитито VIP Brother. Третият сезон на предаването ще бъде открит в 20:00 часа по Нова телевизия.
 
От месеци в медиите се въртят имената на евентуалните съквартиранти, звездите, които ще бъдат затворени в Къщата. По-важното за този сезон обаче е, че той ще бъде благотворителен. Виповете ще събират пари за благородни каузи, осем на брой, и това ще се случва в продължение на два месеца /или осем седмици/. Накрая на шоуто сумата ще бъде разпределена по равно между фондациите, които застават зад каузите.

Ники Кънчев, Димитър Рачков и Мария Игнатова ще са водещи на VIP Brother 3. Лайфове ще има в понеделник, сряда и четвъртък. Фолкпевицата Камелия ще води токшоуто „Голямата уста”, което ще се излъчва също три пъти в седмицата.
 
В къщата на VIP Brother, през третия сезон на предаването, ще има 17 съквартиранти. Сред сигурните са Гала, Део, Ицо Хазарта, Софи Маринова и Устата, Аня Пенчева с дъщеря си Петя, близначките Ивайла и Божидара Бакалови, олимпийската ни шампионка Мария Гроздева. 100% влизат още Емил Кошлуков, Милко Калайджиев, медицинската сестра Кристияна Вълчева. За най-голям удар на екипа, обаче, се смята участието в шоуто на внука на Тодор Живков Тодор Славков. Продължават преговорите с Иван Славков и Андрей Слабаков. Освен основните 17 души ще има и гост звезди, обяснява Ники Николов от екипа на шоуто.
 
Ники Николов: Всяка сряда ще влиза по един човек, който има своите отговорности към дадена кауза. Той ще стои в Къщата една седмица. Така че имаме 17 постоянни съквартиранти + 8 гости – това са общо 25 български звезди, които ще участват във VIP Brother 3.
 
По веднъж в седмицата съквартирантите ще могат да излизат от Къщата. Това ще се случва в събота – денят, определен за събиране на средства в подкрепа на осемте каузи, които са в основата на VIP Brother 3.

Ники Николов: Тяхното излизане навън ще провокира креативността им и ще покаже основното послание на този сезон – че когато искаш нещо да постигнеш, трябва да направиш някакво действие.
 
Звездите сами ли ще избират начина, по който ще събират парите?
 
Ники Николов: Те ще получават от Big Brother конкретна задача. Ще имат два дни на разположение, за да си изберат място, да си направят стратегия за това как да изпълнят така своята задача, че да съберат колкото се може повече пари. Звездите ще бъдат разделени освен това на отбори.
 
Кои са осемте каузи?
 
Ники Николов: Не бих искал сега да говоря за всички. Мога да разкрия първата. Тя е свързана с деца, които са в домове, и които имат талант. Повечето каузи са социални. За съжаление живеем в държава, в която не можем да събираме пари за белите гълъби, а трябва да събираме пари за болни, за бедни.
 
В коя държава, в която има VIP Brother е правен подобен благотворителен сезон и какви са събраните суми там?
 
Ники Николов: В този вид, в който го правим ние – никъде, за наше съжаление. И това е големият ни страх – че правим нещо, което ние сме измислили. Не сме от хората, които да повтаряме, че това никой досега не го е правил и да се гордеем с това. Напротив. Това ни кара да се страхуваме, защото не е проверено.

За номинациите сред звездите и изгонването им от Къщата.
 
Ники Николов: Няма да има изгонване, а ще е напускане на състезанието. Зрителите ще гласуват позитивно за своя любимец. Гласувайки за него те също ще даряват пари. Номинирането ще е на базата на различните задачи, които ще получават. Това няма да са номинациите в онзи вид, в който сме свикнали да ги виждаме досега.

Шест са основните помещения в новата къща на VIP Brother. Има две спални, хол с трапезария, баня, изповедалня, склад и репетиционна.
 
Ники Николов: VIP сезоните Къщата винаги е била максимално удобна. Звездите трябва да имат всички условия, за да могат да се концентрират върху основното си задължение – събирането на парите. Няма да имат ограничения в бюджета си за храна например, защото искаме да избягаме от битовите скандали. Да, спорове със сигурност ще има. Това са 17 души, които ще живеят в една къща, но тези спорове ни се иска да бъдат на базата на ценностите, на характерите, а не на базата на това има ли тоалетна хартия или няма.