Стартира поредният брой на Vip Brother 3. Шоуто започна с изпълнение на „Аз съм българче" от Влади Ампов - Графа, а 7-годишно момиченце представи факти от ежедневието ни - тонове боклук, деца, изоставени от родителите си, жертви на трафик или бебета родени с увреждания.

„Тази действителност не ми харесва. И на още 17 души тя не се харесва. Това предаване няма да предложи забавление, нито сълзливо говорене за реалността", обяви водещият Ники Кънчев

С тези недъзи са се заели да се борят звездите, приели предизвикателството да прекарат 2 месеца зад стените на Къщата.
Първите, влезли в са „ромският славей" Софи Маринова и нейният "любовник-доведен син-брат на другия й син" - Дачо.

Третият съквартирант е рап звездата Ицо Хазарта, познат от "Ъпсурт", който призна, че не иска да се конкурира с никого, а влиза, за да помага и "донякъде да изземе функциите на държавата".

"Вечният сексимвол" на българското кино -Аня Пенчева и дъщеря й - Петя Дикова, бяха следващите поред популярни личности.

Тодор Славков, скандалноизвестен не само като внука на "бившия Първи" - Тодор Живков, бе следващата звезда. Той разказа за "детството си, което никога не е било нормално", известният дядо, който не е възприемал като политик.

Милко Калайджиев, една от легендите попфолка, е решен да направи всичко възможно за подобряване живота на децата.

Следващият участник се оказал още по-голяма изненада. Той е отказал участие на прага на самата Къща, а това е прецедент в исторяита на предаването, според думите на Ники Кънчев. Причината поради, която не искал да участва, е реплика на Славков.

Това е политикът Емил Кошлуков, който е пострадал от комунистическия режим. "Нововремецът" се е подразнил от репликата на Славков при представянето му, че онова, което би променил от историята, е датата 10 ноември 1989 година.

Той все се появи наживо в студиото на VIP Brother и разказа за преживелиците си по време на социалистическия режим, когато за разказвани политически вицове са вкарвали в затвора.

Кошлуков поиска среща със Славков в изповедалнята, за да му поиска обяснение за въпросната реплика.

"Вярвате ли, че режимът преди 89-та беше хубав, добър и демократичен? - попита Кошлуков. Славков отговори положително, но призна, че не знае много за репресиите по онова време и не смята, че разказването на вицове трябва да бъде престъпление. За него подобен спор няма смисъл.

"Не може внукът на Тодор Живков и един бивш затворник да са заедно." - отсече Кошлуков.

Следватаща знаменитост, която прекрачи прага на Къщата е Кристиана Вълчева, една от медицинските сестри, обвинени и осъдени на смърт в Либия за заразяване на стотици либийски деца със СПИН, определи себе си като "звезда по неволя".

"Никога не съм искала да бъда популярна. Борех се за живота си и с това станах известна".

Сред участниците са и близначките Ивайла и Божидара Бакалова, Део, както и водещата Гала, която по-рано е отказвала участие в шоуто, но този път "каузата си струва".

Останалите 5 звезди ще бъдат представени утре.