Признавам, че предлагам позакъсняла информация от училището в Брусен. Все пак всеки има право да получава някакво признание и гласност за труда си.
Поради тази причина ще я предложа на нашите читатели във вида, в който я получихме от ръководството на училището. Заедно с предложения снимков материал към нея.
Богат на извънкласни мероприятия беше животът в ОУ „Св.св.Кирил и Методий” с.Брусен от 19 февруари до 11 март тази година.
• На 19 февруари беше отбелязана годишнината от обесването на
Васил Левски. Положени бяха цветя пред паметната плоча на къщата, където е отсядал Дяконът. Учениците от ІV клас представиха литературно-музикална програма, а животът и делото на Апостола беше проследен чрез презентация от ученици от V до VІІІ клас.
• За Баба Марта децата от училището изработиха красиви мартеници, които бяха изложени на пролетния бал на селото в НЧ „Никола Вапцаров”. Закичиха с пожелания за много здраве своите учители.
• За Осми март учениците изказаха своята благодарност и признателност пред преподавателките в училището. Рецитираха стихове и пяха песни, посветени на жената. Малките ученици от ІІІ и ІV клас изработиха и подариха грамоти на „Най-добрата майка”.
Празникът завърши със състезание за изготвяне на най-оригинална картичка, най-добро пожелание, отправено към майката, най-добра прическа и на-красив сандвич.
• На 11 март беше организирано тържество под надслов „Аз изучавам френски
език”. Учениците от ІІ до ІV клас представиха сценките „Четири пеперуди”, „Посещение при лекаря” и „Мими”. Имаше изпълнения на песни, стихотворения и пословици на френски език. Тържеството завърши с викторина и с много награди за учениците.