От 9.30 ч. в зала "Александър" на хотел "Радисън" ще се проведе кръгла маса на тема: "Планът за икономическо възстановяване на ЕС и мерките за инвестиране в реалната икономика".

По време на събитието ще бъде обсъдено значението на инвестиции в инфраструктурата и ролята им за стимулиране на икономиката, както и предвидените от правителството мерки в социалната сфера за преодоляване на последиците от икономическата криза.

Изказвания по темата ще направят министърът на транспорта Петър Мутафчиев,  заместник-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров и Констанце Крел, координатор на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Комисията по регионално развитие в ЕП.

Участие в дискусията на кръглата маса ще вземат и българските евродепутати от ПЕС, както и Петрос Купегос, завеждащ секретариата на ПЕС по регионална политика в ЕП, съобщиха организаторите на събитието.

След приключване на кръглата маса от 11.30 ч. е предвидена пресконференция за медиите, зала "Александър", х-л "Радисън"

Кръглата маса "Планът за икономическо възстановяване на ЕС и мерките за инвестиране в реалната икономика" е по инициатива на евродепутата Евгени Кирилов и се организира съвместно от групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Европейския парламент (ЕП) и Делегацията на българските социалисти в ЕП.