Снощи в студиото на Vip Brother се проведе разговор на живо между Евгени Минчев и изпълнителния продуцент на шоуто Николай Николов. Стана ясно, че Минчев ще реинвестира петте хиляди лева, платени му от VIP Brother 3, в своя Руски бал и най-вече - в подкрепа на една от каузите на шоуто - тази за борба със слепотата на движение „Лайънс" клуб „София - Витоша".

Евгени нарече Гала, лицето на "Лайънс" в къщата, „моя сестра". Освен това, той обеща да даде лични 2500 лв., стартирайки голямото събиране на средства във VIP Brother 3. С това събеседниците на Ники Кънчев приключиха сагата „5000 лева, пуяк в къщата на име Евгени, и нужно ли е българските звезди да взимат пари, само за да разговарят с българските продуценти".

После в живото студио на VIP Brother 3 се проведе и първият благотворителен концерт, с който съквартирантите започнаха да събират средства за първата кауза в реалити шоуто "И те могат". Само за 2 часа VIP съквартирантите събраха 69 507 лева, които заедно с обещаните от Минчев 2500 лв. направиха крайната сума 72 007 лв.

Фаворит на зрителите стана отборът на Милко Калайджиев, Пипи и Тодор Славков, а спортистите в къщата - Мария Грозева и Саша Антунович бяха обявени за най- артистични.

В последните минути от лайфа в къщата влезе 18-годишната Аделина, която остана 30 минути, за да посвети съквартирантите в детайлите на първата им кауза - подкрепа на деца с таланти от домове с деца, лишени от родителски грижи. "Примери като този на Аделина могат най-сетне да променят обществото ни", коментираха после те.