Силно рекламираното участие на министър на труда и социалната политика Емилия Масларова във VIP Brother 3 се отменя. Затова съобщиха от екипа на шоуто часове преди Масларова да прекрачи прага на Къщата. По сценарий тя трябваше да сготви вечеря на VIP съквартирантите, като вече дори е било решено, че ще направи ястие с картофи. Хората на Нико Тупарев не съобщиха повече подробности за отказа на Масларова, но нейният пресцентър разпрати официалната й позиция.

В писмото, което е изпратено до Нова телевизия, авторите на шоуто и участниците в него, се казва, че Емилия Масларова не би искала да става част от стълкновенията и страстите на VIP Brother 3. Социалният министър признава, че сама е предложила на екипа на предаването вместо нея, в Къщата да влезе една млада българка, която в продължение на години се грижи ненатрапчиво за нуждаещо се дете. За хората на Тупарев историята обаче била безинтересна, затова и сега Масларова се обръща към тях с думите: "Вие нямате нужда от вечеря, приготвена от социалният министър, а от примерът на Аделина. С удоволствие отстъпвам мястото си на това прекрасно момиче, което даде вълнуващ пример за безкористна и сърцата отзивчивост към уязвените от съдбата. Разбрах, че това не се вписва в сценария ви за шоу на крайните страсти."

Емилия Масларова пише още, че се надява идеята за благотворителността на шоуто да не се обезсмисли от други негови нужди като разпри и кризи. Социалният министър би искала още “живучкането” и страстите в Къщата да не удавят високата цел на шоуто, която според Масларова всъщност се нуждае от повече дискретност.

В писмото й се казва още, че Министерство на труда и социалната политика ще помага на екипа на VIP Brother 3 до края на предаването. „Тогава ще стане ясно дали сте успели във вашето начинание”, пише Масларова.