Конкурсът “Рецептите на баба” бе организиран от Националния дворец на децата в София. В него взеха участие над 1500 ученици от цялата страна. Сред тях бе и Кристияна Велчева - възпитаничка на школата по изобразително изкуство към ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Ботевград. Нейната рисунка изобразява маса, на която са подредени съдове с традиционните български ястия: червени чушки с боб и бобена яхния.

Общо 20 творби класира журито във втора възрастова група. Рисунката на нашето момиче е на девето място. Кристияна ще получи награда за постижението си. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 20 март в Националния дворец на децата.
Всички класирани рисунки ще участват в изложба, която ще гостува в много градове и села на страната.

Кристияна изучава изобразително изкуство за втора поредна година. Нейни преподаватели в школата са Димитринка Томова и Станислава Комитска.

“Доволна съм от представянето на Кристияна. Тя постигна голям успех. Пожелавам й да бъде здрава и да продължава в същия дух” – каза Димитринка Томова. Учителката е получила специално писмо, в което организаторите на проявата я поздравяват за високия професионализъм в работата й. 

В момента в школата по изобразително изкуство към ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” се обучават 15 талантливи деца от Ботевград. Те ще вземат участие в редица национални конкурси, които вече са стартирали.