Софийската апелативна прокуратура ще иска възобновяване на разследването за побоя над Виктория Димитрова от Music Idol 3. След изповедта и в ефира на bTV, обвинителите се самосезираха и са изискали делото по случая. Оказва се, че в него има допуснати нарушения, които дават основание за нова проверка.

Димитър Симеонов, когото Вики обвинява за слепотата си, е във Варна. Екип на bTV се срещна с него, но по негово желание и лекарска препоръка, Димитър не застана пред камерата, въпреки че в неофициален разговор е отрякъл да е посягал на приятелката си. От 2005 година той е с диагноза параноидна шизофрения и с 80 на сто неработоспособност.

"Питала съм го бил ли си я, правил ли си нещо, никога вика, тя е мойта принцеса. Той просто така говореше, а и нямаше вид на бита, аз ако я виждах, че е бита, щях да питам що си така", каза Величка Симеонова, майка на Димитър. Още в началото на приятелството им Вики се оплаквала от проблеми със зрението си. "Разбрах, че е изгубила зрението си после, след години, тя от тука аз я изпратих с прегръдка, с целувка, от това стълбище, кълна се в живота си. Каза, че не може да го гледа, той е болен и не може да го гледа, тя е права между другото, тя нито му е жена, нито му е длъжна, нито му е майка", каза Величка.

През лятото на 2005 година Вики напуска приятеля си. Веднага след това той влиза в болница. "Това е епикриза от психиатрична клиника, след което го напъхаха в болница, след което аз с мойте майчини очи видях как го пуснаха зад решетките и видях как лудите пикаеха отгоре му - и гледах, и преглъщах... Аз го вкарах там, аз, затуй Господ ме наказва сега", каза майката.

От клиниката, където Димитър е лежал два пъти, обясниха, че няма да коментират заболяването му пред камера, но застават зад цялата документация по случая, диагнозата и назначеното лечение. "Искам на Вики очите да прогледнат, а на сина ми - душата, това е трагедия и за двете семейства", каза майката на Митко.