Предизборният щаб на НДСВ на заседание днес е обърнал първостепенно внимание на резултатите от местните избори до този момент. Това каза говорителят на партията Станимир Илчев на пресконференция след заседанието на ПГ на НДСВ.

Той посочи, че в НДСВ не са удовлетворени от досегашните разултати на тези избори и че трябва сериозно да се потърсят причините за това представяне. Мнението е било единодушно споделено и на заседанието на групата.

Илчев отбеляза, че НДСВ ще участва в балотажи на много места и предизборният щаб се е заел с преглед на ресурсите, възможностите и перспективите за представяне в тях.

Приет е пакет от мерки за насърчаване на структурите по места и за последни форми на помощ на кандидатите за кметове на НДСВ или на коалиции, в които НДСВ участва.

"Пълен, обширен и задълбочен анализ предстои да бъде направен след балотажите в страната, но това не пречи още сега да се фокусираме върху оздравителни мерки, целящи да консолидират движението като цяло, структурите по места и парламентарната група", каза говорителят на НДСВ.

По думите му приетите днес промени в правилника за работа на парламентарната група и изборът на председател са именно във връзка с консолидацията на парламентарната група и "връщането й в състояние на повишена ефективност в работата на Народното събрание".