Софийската организация на СДС смята, че резултатът за Синята коалиция на парламентарния вот е катастрофа и основната вина за него се крие в пренареждането на подредените чрез вътрешни избори листи и подмяната на вота на членовете на партията. Това стана ясно след заседание на областния съвет на синята формация.

Столични сини припомниха, че лидерът на партията Мартин Димитров е в оставка по устав, защото според документа в срок от три месеца след изборите /до 5-ти октомври/, трябва да се проведе национална конференция, която да насрочи нов вътрешен вот до 40 дни след това. Сините в София нямат намерение да подкрепят Димитров, ако той се реши отново да участва в състезанието за поста.

Иначе софийските седесари признават победата на ГЕРБ на изборите и подкрепят съставянето на дясноцентристко правителство, ако то декларира три основни принципа - възмездие за БСП, възстановяване на доверието на Европа към страната ни и бързи мерки за излизане от кризата, разказаха пред Дарик участници в заседанието.