Вдовицата на астролога Иван Станчев - Оксана води тежка и продължителна битка с българската администрация. Тя споделя, че вече две години чака да й дадат българско гражданство, а не да се води с „временен статут".


И така вече 18 месеца няма никакво развитие по нейната молба. Всеки ден Оксана проверява специален сайт, от където черпи информация, но до момента единственото, което знае е, че се извършват задължителни проверки.


Тези проверки продължават вече 2 години и няма никакво развитие, жалва се астроложката. „Нямам никакъв отговор от институциите. Подала съм си документите още в началото на миналата година и официалният 18-месечен срок изтече още юни, но до момента няма нищо конкретно", изповяда се Станчева пред репортер на „ШОУ".


Оксана се бори със зъби и нокти да остане в България, за да изпълни последната молба на покойния си съпруг, а именно да отгледа дъщеричката им тук, в родината на Иван.
Г-жа Станчева е един от най-известните астролози, като напоследък се подвизава доста успешно в предаването на Камелия „Марс и Венера" по Нова телевизия