Преподавателка по турски и френски език в септемврийското село Ковачево ходи на работа, облечена с традиционно мюсюлманско религиозно облекло на уахабитите, обяви в Пазарджик независимият общински съветник Лъчезар Кръстев.

Констатацията е направена по време на посещение в село Ковачево, свързано с оптимизацията на училищната мрежа там. „Това е скандално и недопустимо, съгласно българското законодателство”, обяви Кръстев, който е направил и снимки на учителката. Според него процесът на създаването на религиозна и икономическа зависимост сред младите хора тече не само в Югозападните Родопи, но и в равнинната част от България.

Учителката Шенсибар Али е общински съветник в Община Септември. Тя преподава от 10 години в двете училища в село Ковачево – Основното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и Начално училище „Георги Минов”. От две години променила напълно  вида си. Шенсимбар Али започнала да се облича по този начин, след като синът и се е оженил в Измир, Турция.

Директорът на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” Димитър Боюклиев заяви, че в правилника на училището няма точка, която да регламентира как да се облича учителката. Той каза още, че е доволен от преподавателката и облеклото не й пречи да си върши работата.

От Инспектората по образованието в Пазарджик съобщиха, че в момента проучват въпроса. Според кмета на село Ковачево, Махмуд Салим, учителката носела балтон и обувки, но не била с шамия, а само със шалче, което увивала около главата си. Кметът на Община Септември Томи Стойчев каза, че ще разпореди проверка по разкритията на Лъчезар Кръстев.