Не искан откуп за бизнесмена Киро Киров, това съобщи в интервю за Дарик дъщерята на Киров Силвия Басева. Както още снощи ви съобщихме Киров е в неизвестност от 27 март, обявен е за национално издирване. Работи се по различни версии за изчезването на бизнесмена, като основната е отвличане. Ето какво още каза Силвия Басева:

Нямам какво да ви съобщя, засега няма нищо ново, до този момент никой не е звънял нито на мен, нито на някой друг.

Полицията работи по версията, че баща ви е дължал пари и е имал задължения.

Не, аз нямам такава информация и на мен такова нещо не ми е казано, така че това не мога да го потвърдя.

Втори ден няма яснота за съдбата на бизнесмена Киро Киров, който изчезна на 27 март пред дома си в столичния кв. „Банкя”. Пред Дарик полицейски източници съобщиха, че вероятно става дума за отвличане макар до момента да няма ясни доказателства за това. В полицията няма информация и някой да се е обаждал с искане за откуп.

Случаят е възложен на отдел „Отвличания и противодействие на терора“ към Дирекцията за борба с тежката и организирана престъпност. Полицията работи и по сигнали от стари подобни случаи, тъй като не се отхвърля  и възможността хора, замесени в отвличането на бившия президент на Литекс Ангел Бончев или в други подобни инциденти, да са замесени и сега.

Както вече Дарик съобщи, джипът на 70-годишния президентът на „Киров – Бош” АД, марка „Порше”, е открит пред отворената врата на гаража, отключен и със счупени фарове. Двата мобилни телефона на Киров са изключени от тогава. Дарик научи, че в полицията се проверява и версията за това, че минути преди Киров да изчезне, близо до дома му  в „Банкя”, е имало друг джип „БМВ”, изчезнал минути след това.

При отвличането на президента на Литекс Ангел Бончев се твърдеше, че той е бил качен от похитителите именно в такъв джип. От полицията заявиха още вчера, че бизнесменът не е получавал заплахи за живота си. Това е поредният случай на мистериозно изчезване на известен бизнесмен. Преди време така изчезна бившият митничар Георги Георгиев-Пурата. След появяването му се заговори, че той е бил отвлечен. Самият Георгиев обаче твърдеше, че е бил на почивка.