70-годишният бизнесмен Киро Киров е бил освободен малко преди 22.30 часа в понеделник, научи Дарик. Три дни след предаването на откупа, той се обадил на сина си Иван да го прибере от място в покрайнините на София, в района на кв. "Горна баня", където е бил оставен от похитителите. Бизнесменът бил в лошо здравословно състояние, съобщиха полицейски източници.

Според Киров-син, отвличането на баща му вероятно е дело на специализирана група. По думите му, бизнесменът не е в перфектно физическо състояние, но психически е добре. „Те са го пуснали в кв. "Горна баня", обади ми се оттам, потропал е на врата на къща на едни добри граждани, аз отидох и го прибрах оттам”, сподели Иван Киров и допълни, че вече се движи с охрана.

МВР продължава работата по разкриването на похитителите, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство. По данни на семейството, Киров се намира в дома си, бил е прегледан от лекар, който е заявил, че освободеният бизнесмен е в добро здравословно състояние. Семейството ще прецени по-нататък дали той се нуждае от специално лечение и в кое лечебно заведение да го получи.

Киров все още не е разпитван от прокуратурата за отвличането му, съобщи градският прокурор Николай Кокинов. Бизнесменът ще бъде разпитан, след като се стабилизира здравословно. Кокинов отказа каквато и да е информация и допълни, че такава ще може да се даде след месец и половина, когато изтече срокът на разследването. Ако дотогава не са издирени извършителите, то ще бъде спряно.

Киро Киров изчезна на 27 март вечерта пред дома си в столичния квартал „Банкя”. Джипът на бизнесмена, марка „Порше Кайен”, беше открит с включени фарове и отворени врати. Сигналът за изчезването на Киров беше подаден от сина му на следващия ден.

Дни по-късно беше отправено и искането за откуп. Според информация, която Дарик научи, похитителите поискали седемцифрена сума. Тогава те изпратиха и снимки на роднините, на които 70-годишният Киров е с белезници, но е жив.

По-рано, в понеделник, синът на отвлечения бизнесмен Иван заяви пред Дарик, че баща му все още не е освободен въпреки сумата, която е предал на похитителите като част от искания откуп. „Очаквам похитителите да изпълнят обещанието си и да върнат баща ми”, заяви Иван Киров. „Изпълнил съм всичко, което се искаше от мен, събрах всичко, което можах, договорихме се, изпълнявах всички инструкции. Занесох сумата и я оставих, очаквах същата вечер баща ми да бъде пуснат”, каза още той.