Сливенски криминалисти разкриха извършителя на убийството в котелското село Боринци.

Припомняме трупът на 21-годишния Аптула С. беше намерен на 26 март след получен сигнал в полицията.

Местопроизшествието е посетено от служители на сектор "Криминална полиция", които установили, че трупът е укрит, покрит със сено и оборски тор в къщата на жертвата.
Смъртта на Аптула е причинена умишлено - вследствие на прободни рани в областта на корема, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че 21-годишният мъж бил в неизвестност от вечерта на 10 март, а на 25 март баща му подал сигнал в полицията, че синът му е изчезнал.

От проведените разговори с бащата и по-големия брат на жертвата, е установено, че на 11 март най-малкият брат, който е на 19 години, бил със следи от нанесен побой - оток на лявото око.

Този факт, както и обстоятелството, че 19-годишният се укрил непосредствено след намирането на трупа на Аптула довели криминалистите до предположението, че той е съпричастен към извършеното тежко престъпление.

Полицаите установили още, че около 19 часа на 10 март двамата братя употребили алкохол в кафе-аперитив в селото, след което прибирайки се към дома си, се скарали.

По-малкият брат нанесъл удар с нож на жертвата, който се оказал фатален, след това укрил трупа в двора на къщата им.

На 28 март котелските полицаи задържали извършителя в планината, на няколко километра от селото, където се укривал.

Иззет е ножът, с който е извършено убийството. Убиецът е разпитан пред съдия от Окръжен съд - Сливен, където направил пълни самопризнания за извършеното от него тежко престъпление.