На състоялия се преди няколко дни в Етрополе двудневен семинар на част от училищните директори от Софийска област дойдоха 92 човека. И, за да бъдем по-точни, 64 от тях бяха директори. Тук беше почти целият районен инспекторат на МОН за Софийска област. На семинара присъства Самуил Шейнин-председател на Съюза на работодателите в системата на образованието и бившият зам.-министър на образованието, който сега работи в ДИУУ, гл.ас.Венцеслав Панчев.
Всичко беше организирано и се проведе в хотел „Етрополе” /”Еверест”, както се знае в Етрополе/. Тук бяха изслушани лекциите, след тях и   дискусиите по разглежданите теми. В следобедното време на първия работен ден участниците посетиха Градския исторически музей, организираната в ОУ „Христо Ботев”-Етрополе изложба на учебници и учебни помагала, които осветляват историята на образованието в нашата община и манастира "Св.Троица" /"Варовитец"/.
Семинарът беше открит от началника на РИО на МОН Пламен Иванов. Пред гостите беше изпълнена и кратка литературно-музикална програма.
Втория ден семинарът се пренесе в някои от общинските училища, където директорите се започнаха с успешните педагогически практики, които се осъществяват в тях. Презентации по тази тема бяха представени в СОУ „Христо Ясенов”, Професионалната гимназия, ОУ „Христо Ботев” Етрополе и в ОУ „Христо Ботев” в Лопян. Навсякъде участниците имаха възможност да посетят учебни занимания, в които се работеше по характерните теми, за съответното училище.