Днес футболистите на "Балкан" победиха като довакини "Чавдар" Бяла Слатина с 2-1 в мач от 19 кръг на Западната "Б" група. С прибавените нови 3 точки "зелено-белите" се утвърдиха в първата половина на таблицата с актив от 34 точки.

През първото полувреме двата отбора демонстрираха непривлекателен футбол и допускаха изключително много брак в действията си. Все пак домакините на два пъти имаха шанс да открият резултата - първо удар на Мариян Христов бе спасен от вратаря, а по-късно Димчо Ръждев прехвърли стража на "Чавдар", но и напречната греда.

Влизането на Петър Петров в 58-та минута се оказа ключово за успеха на "Балкан". В 69-та минута той изпълни перфектно пряк свободен удар, отсъден за нарушение срещу Мариян Христов, и от около 20 метра забоде топката в мрежата, прехвърляйки стената.

Две минути по-късно Петров бе в основата на комбинация, довела зо отсъждане на дузпа в полза на "Балкан". Той се пребори за една топка край тъчлинията, подаде по отличен начин към Мариян Христов, който изведе на ударна позиция Ивайло Стоименов. Кокала игра технично и принуди бранител на "Чавдар" да играе с ръка. Петров бе точен и от бялата точка за 2-0. Той бе близо и до трети гол в 75-та минута, но двамата с Мариян Христов се разминаха един след друг след прострелно центриране.

Отпускането на домакините даде възможност на тима от Бяла Слатина да стигне до гол в 89-та минута. Харизанов засече с глава топката след пряк своободен удар. В даденото 3-минутно продължение резултатът не можа да бъде променен. 

Балкан: Ивчев, Шаламанов, Мутафчийски, Пейков, Арангелов, Степанов, Ръждев (58 - Петров), Христов, Кръстев (66 - Стоименов), Кр. Иванов, Стойчовски (85 - Зарев)

 Чавдар: Димитров, Казачки (80 - Д. Димитров), Траянов, Ангелов, Борисов (58 - Николов), Банчев, Петров, Петков (65 - Джотански), Владимиров, Паликрушев

Съдии: Младен Пенев, Сашко Деянов, Владимир Владимиров (Кюстендил)