Рилски спортист Самоков, Локомотив Мездра, Марек Дупница и най-вероятно Балкан Ботевград са отборите, които напускат Западната Б група и от следващия сезон тя ще бъде с 12 члена, прогнозира БТА.Това са половината от осемте клуба, които не получават професионален лиценз.

Локомотив Мездра изобщо не е подал документи, докато проблемите на Марек, Рилски спортист и Балкан са финансови. Дупничани и самоковци имат задължения, като Рилски спортист е вторият отбор, след Ботев Пловдив, който отпада заради неплатени такси за наказателни картони и за длъжностни лица.

В Балкан пък кризата се отразила на спонсорите и те не могат да дадат гаранции, че ще изкарат цялата година. В Ботевград дори опитали обединение с тима на Правец, но не се получило.

На Изток все още само три отбора със сигурност отпадат. Спартак Варна днес научи, че не е получил лиценз заради огромните си задължения, надхвърлящи 4 милиона лева. Ботев Пловди) пък изобщо не е подавал документи. Тимът на Свиленград най-вероятно ще играе във В група по свое решение.

Под доста сериозна въпросителна е участието на Волов Шумен, който има финансови задължения към институции.

Отлично информиран източник на SPORTNI.bg пък разкри, че проблеми има и тимът на Миньор Раднево. На Изток са известни и грижите на Черноморец Балчик със стадиона и базата, заради които отборът играе мачовете  си в курорта Албена.

Така съставите на двете Б групи за сезон 2010/2011 вероятно ще изглеждат по подобен начин:

Източна: Несебър, Дунав, Спартак Пловдив, Любимец, Брестник, Черноморец Поморие, Черноморец Балчик, Светкавица, Добруджа, Миньор Раднево (или Шумен), Равда, Доростол

Западна: Банско, Вихрен Сандански, Етър Велико Търново, Ботев Враца, Септември Симитли, Чавдар Етрополе, Пирин Гоце Делчев, Ком-Миньор Берковица, Ботев Криводол, Спортист Своге, Малеш Микрево, Чавдар Бяла Слатина.