Engadget.com публикуваха нови снимки на смартфона BlackBerry Storm 2 и обобщиха първите си впечатления от този модел. Напомняме, че BlackBerry Storm 2 е наследник на първия Storm, също реализиран в форм-фактор сензорен моноблок без клавиатура.

След преглед на тествания прототип източникът съобщава за наличието на 3.2-мегапикселна камера, 3.5 мм букса за слушалки и стандартен конектор за зареждане на устройството през USB и за свързване на кабела за данни. Операционната система на прототипа за момента е твърде нестабилна и не е имало възможност да бъде изпробвана пълноценно.

Както се и очакваше, отсъства поддръжка на SurePress в BlackBerry Storm 2, просто се използва капацитивен сензорен дисплей. Поведението на дисплея до голяма степен повтаря това на iPhone. Външният вид на телефона е леко променен - той вече е по-тънък и по-атрактивен в сравнение със своя предшественик.

Смартфонът BlackBerry Storm 2 ще поддържа GSM и CDMA мрежи. Вероятно продажбите му на американския пазар ще започнат през септември. В САЩ устройството ще се разпространява от Verizon Wireless.