Днес в МЗХ вицепремиерът по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева и министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще открият Ден на отворените врати, посветен на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013.

На него експерти от Управляващия орган и Разплащателната агенция ще отговарят на въпроси, свързани с практическото приложение на програмата.

Всички земеделски производители, представители на общини, бизнес организации и граждани, които проявяват интерес към Програмата за развитие на селските райони, ще могат да получат съвети относно условията и правилата за кандидатстване по отделните мерки на програмата, както и по детайлите и конкретни казуси, свързани с възникнали проблеми при изготвянето на документацията и в процеса на кандидатстване.

Провеждането на Дни на отворени врати стартира през месец септември м. г. по инициатива на вицепремиера Плугчиева, като продължението им е израз на последователната политика на правителството за по-голяма прозрачност към българското общество и съдействие за повишаване на компетентността на бенефициентите при усвояването на средствата по европейските програми и фондове.