Можете да бъдете красиви дори и облечени в боклуци - това доказаха дизайнерите на модни дрехи от Debenhams, създали екологичен костюм от преработени пластмасови бутилки, съобщава РБК.

Екологичният костюм се състои от жакет с едно копче и широки, разширени надолу панталони. Общата им цена е 55 лири стерлинги (около 80 долара), като се продават и поотделно на цена 20 и 35 лири.

50 бутилки са били измити и с премахнати етикети, преди да бъдат разтопени в тайвански заводи. От получената маса е създаден мек, но здрав полиестер, от който е ушита и дрехата. Единственият минус е, че за създаването й е отишла цяла година.

Външно костюмът не се отличава от нормалните дрехи. Според Debenhams, подобни костюми по нищо не отстъпват на обикновените делови дрехи и подхождат дори на заемащите висши ръководни длъжности.

"Горди сме с творението си. По въпроса на модата то напълно отговаря на тенденциите, а за планетата е напълно безвреден", заяви Елена Антонио от Debenhams. Фирмата обмисля да пусне и мъжка линия, след като вече е постигнала успех сред потребителките.