Отборите на Байерн Мюнхен и Барселона завършиха наравно 1:1 в 1/4-финалната среща-реванш в Шампионската лига помежду си. Така за следващата фазасе класира испанският гранд, който в първия мач на "Камп Ноу" смаза съперника си с категоричното 4:0.

Двубоят започна по-добре за домакините, които успяха да отбележат гол още в шестата минута. Италианският нападател на баварците Лука Тони успя да забие топката в мрежата зад Виктор Валдес за 1:0, но попадението му бе отбенена заради очевидна засада. Последваха равностойни минути, през които нито един от двата има не успяваше да стигне до опасност пред съперниковата врата.

Едва в 33-ата минута каперунският национал Самуел Ето'о можеше да открие резултата на "Алианц Арена" в полза на Барселона. Тъмнокожият играч стреля към вратата, пазена от Ханс Йорг Бут, но в последния момент Филип Лам отбо топката и предотврати опасността. Седем минути по-късно Зе Роберто даде хубав пас на звездата на Байерн Франк Рибери, който отправи страховит шут към вратата на каталунците, но нямаше късмет и топката излезе в аут.

Все пак запалянковците по трибуните на "Алианц Арена" имаха късмета да се насладят на цели две попадения - по едно във всяка врата. Само две минути след почивката техните любимци ги зарадваха, откивайки резултата в своя полза. Автор на попадението бе Франк Рибери, който получи страхотен пас от Зе Роберто и прати топката в мрежата зад Виктор Валдес за 1:0.

"Баварците" успяха да запазят крехката си преднина доста дълго време, чак до 72-ата минута, когато гостите от Каталуния възстановиха равенството. С прекрасен удар от дъгата пред наказателното поле Сейду Кейта се разписа във врата, пазена от бут за крайното 1:1. 

След днешното реми и убийствения аванс от първия мач Барселона се класира за следващата фаза в надпреварата, където ще срещне тима на Челси. Англичаните за втора поредна година изхвърлиха от Шампионската лигасънародниците си от Ливърпул.