За втори път Софийския районен съд не даде ход на делото срещу Красимир Горсов, които проигра на хазарт 132 000 лева от сметката за лечение на дъщеря му Мануела. Тя пострада в катастрофата, предизвикана от Максим Стависки.

Причина делото да не тръгне е адвокатът на Горсов Христо Христов, който подал в съда молба, че днес е на медицински изследвания в болница „Света Екатерина”. Делото е внесено в съда за предварително изслушване по реда на съкратеното съдебно следствие, но досега ход не е даван.

За днес бяха призовани и свидетели, сред които майката на Мануела Диана Горсова, която е настойник на дъщеря си, но не е взела отношение нито дали ще се гледа делото в нейно отсъствие, нито дали ще участва, нито дали ще се конституира като граждански ищец и частен обвинител. За днес бяха призовани и девет крупиета от различни казина, в които Горсов е проиграл парите за лечението на дъщеря си.

Прокурорът поиска на Горсов да се определи парична гаранция от 3000 лева, за да поправи процесуалното си поведение, но съда го остави с мярка подписка. За следващото заседание ще му бъде назначен съдебен адвокат. Делото е отложено за 22 май.