Върховният касационен съд постанови 18 години затвор за Димитър Кънчев, който през 1997 г. уби баща си, съпругата му и 4-годишния си доведен брат в столичния кв. "Гео Милев". Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Повече от 16 години след кървавата драма и след дълги съдебни битки, Димитър Кънчев, който вече е на 33 години, ще влезе в затвора. ВКС потвърди решението на Софийския апелативен съд, което също бе за 18 години лишаване от свобода, предаде petel.bg.

Магистратите решиха, че има достатъчно доказателства по делото, че Димитър е застрелял баща си Николай Кънчев, понеже му отказал да му даде пари за хазарт. След него убил съпругата му Миглена, която влязла в стаята и видяла трупа. Накрая заклал момченцето, за да не го издаде.

Димитър, който тогава бил на 17 години, извършил екзекуцията на 2 март 1997 г. Няколко часа след като трите трупа били намерени, убиецът направил пълни самопризнания. Той завел криминалистите до контейнера, в който изхвърлил ръкавиците си след тройното убийство. На по-късен етап обаче той се е отметнал от думите си.

По време на делото адвокатите му се опитваха да докажат, че докато е признавал вината си е бил употребявал диазепам и други успокоителни и не е разсъждавал трезво. Тезата им обаче беше оборена от съдебно-психиатричната експертиза, от която става ясно, че Кънчев по време на разпита е бил в състояние да дава адекватни отговори и да ръководи постъпките си.