11 кметски места в областните градове на страната са на БСП, ГЕРБ има 10, десните имат пет, а ДПС един областен град. В 16 села обаче няма избран кандидат за кмет на втория тур на изборите за местна власт. ЦИКМИ ще предложи президентът да насрочи избори за тези места.

В Централната избирателна комисия е постъпила информация от всичките 100 процента въведени секционни протоколи пред Общинската избирателна комисия, заяви пред Дарик говорителят Бисер Троянов.

47,8 процента е била избирателната активност на явилите се за гласуване на 4 ноември от изборите за кметове за общини; малко по-висока от 66 процента е избирателната активност за кметове на кметства, а 18,2 процента избиратели са посетили големите градове Пловдив, Варна и Бургас, за да гласуват за кметове на райони. Троянов добави, че общата и окончателна избирателна активност от проведения втори тур е 43,2 процента.

В четирите големи града на България управляват кметове, избрани от листите на ГЕРБ и БСП. Партията на Бойко Борисов спечели кметските места в София, Пловдив и Бургас, а БСП във Варна.

В София от 24 районни кмета ГЕРБ печели 16, включително единия, който беше избран още на първи тур. Коалицията на СДС и ДСБ - Десен алианс печели шест районни кмета и БСП – два. В Пловдив от шест районни кмета изцяло шест позиции печели коалицията ГЕРБ – ВМРО.

Във Варна резултатите са доста по-шарени. В район Одесос районен кмет става Таня Василева, издигната от коалицията НДСВ – ДСБ – СДС. В район Приморски печели Пламен Градинаров от инициативен комитет, в район Младост – Йорданка Юнакова от БСП, в район Владислав Варненчик – Добромир Диков от Политически движение „Социалдемократи”, и в район Аспарухово – Богдан Караденчев от БСП.

С най-малка разлика изборите печели кандидатът на БСП Красимир Костов в Шумен, само с 52 гласа разлика пред опонента си, и в Ловеч кандидатът на БСП Минчо Казанджиев само със 72 гласа разлика.