Момчетата от баскетболния отбор на техникума победиха и във втората си среща от първия ден на Световното ученическо първенство в Истанбул. Успехът им срещу Латвия бе убедителен, с 13 точки разлика - 75-62. Ще припомним, че в първата си среща днес по обяд ботевградчани измъкнаха трудна победа над Гърция с 56-54.

 И двата мача се играха в зала "Осман Карайоглу", която е за около триста зрители, но е много добре оборудвана. Хотелът, в който отборът е настанен - "Марина", също е доста комфортен.

С тези две победи в своята група тимът на ПГТМ "Христо Ботев" стана първенец в своята група. Групите общо са 9, в и мачовете в тях все още продължават. Кой ще бъде следващия съперник на ПГТМ ще се разбере късно тази вечер, когато ще има техническа конференция. Най-вероятно и утре нашите момчета ще играят две срещи.

Водач на ботевградската група е директорът на ботевградския техникум Добрин Христов. Мачовете на тима се ръководят от преподавателя Веселин Тодоров, който е бивш баскетболист на "Балкан, и треньора Михаил Михайлов.