Изследване на туристически сайт показва, че според любителите на пътуванията  Лондон е най-мръсен и с най-лошата храна, Париж е най-негостоприемен и почти най-скъпият европейски град, а Брюксел – най-скучният. Това съобщава Ройтерс, като се позовава на анкета на сайта „ТрипАдвайъзър” за това какво мислят туристите за европейските градове.

Анкетата е извършена сред 2400 души. Според тях Лондон е не само най-мръсен, но британската столица е най-скъпият град и в него хората са най-лошо облечени.

На второ място по скъпотия интервюираните нареждат Париж.

По други показатели обаче двете столици си поделят лаврите – в Париж са най-добрата гастрономия и най-добре облечените хора, а в Лондон са най-добри нощните развлечения и заведения, обществените паркове, а освен това там има най-много безплатни атракции.

Туристите обаче са единодушни, че двете столици предлагат най-много културни богатства и атракции на единица площ в сравнение с което и да било място в света, пише БГНЕС.

Венеция бие Париж и Рим като романтичен град и същевременно е на трето място по скъпотия.

Най-общителни са хората в ирландската столица Дъблин, а за най-чист град е избран Копенхаген. По отношение на архитектурата с най-много положителни оценки е Барселона, а на другия полюс е Варшава.

В "дисциплината" скучност след Брюксел се нарежда Цюрих.