Бивши и настоящи учители и ученици се събраха в двора на ПМГ “Акад.проф.д-р Асен Златаров”, за да изпратят заедно Випуск 2009.  Директорът на учебното заведение Даниела Колева произнесе тържествоно слово. Тя пожела на абитуриентите да бъдат добри хора, никога да не забряват детското в себе си, да съхранят Златаровската справедливост, честност и обич.

Събитието продължи с оригинална програма, подготвена специално за абитуриентите. Тя бе изпълнена с хумористични сценки, песни и танци. Градосът на настроението в училищния двор достигна връхната си точка, когато бяха определени победителите в следните категории: “Отличник на Випуск 2009” – Цветелина Владимирова, “Творец на Випуск 2009” – Илиана Йорданова; “Чаровна усмивка” – Ваня Накова; “Най-секси дупе” – Весела Владимирова; “Мистър Мускул” – Цветолюб Митов; “Най-отсъстващ ученик” – Климент Гешев; “Плейбой на Випуск 2009” – Станислав Михайлов; “Плейгърл в сънищата на момчетата” – Нели Петкова; “Палячо на випуска” – Иван Илиянов; “Бироман на випуска” – Ивелин Руменов. Интересен е фактът, че последният награден е написал есе на английски, което е посветил на бирата. 

За изпроводяк на абитуриентите имаше баница с късмети. Тържеството завърши с хоро, на което се хванаха и ученици, и учители. 

Балната вечер на гимназистите ще бъде на 24 май в ресторант "Ботевград".