Випуск 2014 на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” - Ботевград се раздели тържествено с родното училище. По този повод директорът на учебното заведение Даниела Колева отправи благопожелания и послания към младите хора. „Днес е ден, в който Вие напускате училищната скамейка и навлизате в потока на живота. Ставате господари на себе си. Няма вече наставленията от Вашите учители, забраната от Вашия директор. Днес Вие се разделяте с гимназията, с класните стаи, с Вашите преподаватели. Макар и с усмивки, и с радост, Вие трябва да се въоръжите с воля, труд и усърдие, за да преуспявате в живота”, каза тя в словото си пред абитуриентите. Директорът на ПМГ изрази увереност, че всеки от тях ще остави в сърцето си най-светли и хубави мигове от училищния живот и гимназията. Даниела Колева пожела на зрелостниците здраве, упоритост и амбиция.


От името на абитуриентите благодарност към учителите поднесе Цветина Маринова от 12 „а” клас. Тя предаде летописната книга на гимназията на Йонка Вутева от 11 „б” клас, която е председател на Ученическия съвет.


И тази година тържеството за изпращане на зрелостниците бе създадено по оригинален сценарий и бе изпълнено с приятни изненади за тях. Ученици от 10-ти и 11-ти клас успешно се преобразиха в ролите на зевзеците от Випуск 2014 и пресъздадоха весели ситуации от училищния живот. Програмата бе изпълнена с много песни, танци и хумористични скечове. Акцентът в нея бе присъждането на абитуриентските призови в различни категории. Лента и грамота „Отличник на випуска” получи Анна Маринова – 12 „а” клас. Призът „Благородно сърце” бе присъден на Илина Ванцова от същия клас.


Балната вечер на ПМГ "Акад.проф.д-р Асен Златаров" ще се състои на 24 май в ресторант "Нобилис".