Вчера лидерът на “Ред, законност, справедливост Яне Янев се срещна със симпатизанти в Ботевград. Пред аудиторията в малкия салон на читалище “Христо Ботев” бяха представени кандидатите на партията за депутати в Европейския парламент. Водач на листата е Димитър Абаджиев.

“Ние сме за цялостна реформа на политическата система, която е посттоталитарна, прокомунистическа и в момента обслужва цели комунистически фамилии. Ние искаме Велико народно събрание, Парламент от най-много 120 депутати. Искаме регламент в Конституцията, според който правителството да полага клетва, че ще изпълнява програмата си. Искаме в съдебната система да има много сериозна селекция, както аз се изразявам - да пуснем скалпела за корумпираните магистрати, който да изреже 50% от метастазите на тази огромна корупция в съдебната система, обхванала съдии, прокурори, следователи” – каза в част от словото си Яне Янев. Той съобщи, че предстои “Ред, законностт, справедливост” да обяви поименни списъци с по десет корумпирани политици, магистрати, кметове, олигарси.

“Получавам много сигнали за корупционни сделки. Моите източници са предимно граждани и международни партньори. Имам информация и за вашия кмет, за провеждането на обществените поръчки и конкурси, за делаверите, за обръчите от фирми. Възнамерявам да внеса тези сигнали в ДАНС – каза още Яне Янев. –Имам смелостта в последно време да говоря в прав текст, благодарение на нашите партньори от Съюза на европейските консерватори и реформисти. Те ни гласуваха доверие и ни казаха: “Разобличавайте корупцията, не щадете никого! Имате нашата подкрепа.” – допълни лидерът на РЗС.

По време на срещата Яне Янев съобщи, че РЗС може да се коалира единствено с ГЕРБ, но ако от партията на Бойко Борисов се съгласят да изпълнят седем условия, свързани със земеделието, здравеопазването, сигурността, социалната политика и други сфери. Условията ще бъдат оповестени в първия ден на официалната кампания за избор на 41-во Народно събрание – каза Янев.