Концертът на Depeche Mode на Националния стадион "Васил Левски", който трябваше да се състои в понеделник (18 май), се отменя. Новината за това първо беше публикувана на официалния сайт на бандата, а по-късно съобщена и от организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис. Шоуто няма да се състои заради влошеното здравословно състояние на вокалиста на Depeche Дейв Геън. Той беше приет по спешност в болница във вторник с остри стомашни болки. Вече бяха отложени два концерта от турнето на музикантите - тези в Атина и Истанбул.
 
В сайта depechemode.com пише още, че групата отменя и концертите си в Румъния, Сърбия и Хърватия. Те трябваше да са съответно на 16 май в Букурещ, 20 май - Белград и 21 май Загреб.

Възможно е за всеки един от тези градове Depeche Mode да обявят нови дати за концерти. Затова и мениджърите на групата съветват феновете да пазят билетите си. Не е изключен обаче и вариант, при който музикантите въобще да не стигнат отново до Атина, Истанбул, Букурещ, София и Загреб. Тогава организаторите ще трябва да върнат парите на всички, които са си купили билети.

В официалния сайт на Depeche Mode мениджърите на бандата поднасят извинения на феновете й. Изразяват още и надежда, че Дейв Геън ще се възстанови бързо.

За него отдавна се знае, че има проблеми с наркотиците. През 1996 година той беше на косъм от смъртта. След свръхдоза попадна в болница, а след това и в затвора. В един момент от живота си успя да се измъкне от порочния кръг, но после, според информаци в медиите, отново се върна към наркотиците. Предположенията на феновете на Depeche Mode са, че именно те са причината и за сегашното влошено здравословно състояние на музиканта.